Ik ben lid, wat nu?

Als je voor het eerst lid wordt bij een tennisvereniging kan het zijn dat het niet meteen duidelijk is hoe het er aan toe gaat binnen zo’n vereniging. Daarom leggen we op deze pagina uit wat de mogelijkheden zijn en waar je op moet letten, zodat jij het maximale uit je lidmaatschap kunt halen en snel nieuwe tegenstanders leert kennen!

Lidmaatschap afsluiten

Het afsluiten van een lidmaatschap is ten alle tijden noodzakelijk om te mogen tennissen bij T.V. Rapid. Het geeft je het recht om vrij te komen spelen en om aan andere activiteiten te mogen deelnemen. Het is echter niet vanzelfsprekend binnen onze tennisvereniging dat je trainingen gaat volgen of officiele wedstrijden spelen, zoals je misschien gewend bent van bijvoorbeeld een voetbalvereniging. Hier zul je je apart voor moeten inschrijven. Het is echter wel zo dat het wordt aangemoedigd om dit wel te doen en zo de maximale tennisbeleving te ervaren. De belangrijkste activiteiten staan hieronder beschreven. Daarnaast ontvangen nieuwe leden het eerstvolgende volledige jaar lidmaatschap 25% korting op de contributie! (bekijk de voorwaarden)

Vrijspelen

Als je lid bent bij T.V. Rapid kun je ten alle tijden komen vrijspelen! Dat is handig, want je kunt zelf bepalen wanneer je wil komen tennissen. Je kunt zelf met een ander lid afspreken of met een groepje afspreken om op vaste momenten te komen spelen. Houd onze kalender en social media goed in de gaten, om te voorkomen dat je wil komen vrijspelen tijdens een toernooi of competitiedag.

Om te spelen, dien je in te hangen. Inhangen kan op het bord dat tegen de buitenkant van de kantine hangt. Zodra je de baan op gaat zet je je lidmaatschapspasje bij de juiste baan en zet je het klokje op de juiste starttijd. Dat is dus de tijd op het moment van inhangen. Afhankelijk van het aantal spelers kun je dan in rondes van maximaal 3 kwartier spelen. Voor meer details, zie het baanregelement. Je kunt natuurlijk altijd een andere Rapidiaan vragen om je te helpen met inhangen. 

Zomertrainingen

Om de juiste techniek te leren adviseren wij beginnende tennissers zich in te schrijven voor de zomertrainingen. Deze lessen worden elk jaar van van april tot en met juni op ons eigen tennispark gegeven. Meer informatie over de trainingen zijn hier te vinden. Het is mogelijk je in te schrijven hiervoor via de website of door contact op te nemen met onze trainer. Zelfs voor meer ervaren spelers blijft het nuttig om training te volgen!

Competitie spelen

Het leukste aan tennis is natuurlijk om wedstrijden te spelen. Een goede manier om dit te doen is door competitie te spelen. Je speelt dan met je team tegen teams van andere verenigingen met ongeveer dezelfde speelsterkte. Daarnaast heeft competitie spelen ook een sociaal aspect. Doorgaans zijn er 2 momenten om je in te schrijven voor een competitie. In januari sluit de inschrijving voor de voorjaarscompetitie, die van april tot begin juni duurt. In juni sluit de inschrijving voor de najaarscompetitie, die van september tot en met eind oktober duurt. Inschrijven kan als team, maar ook individueel via onze website. Voor meer informatie of contact kun je altijd terecht bij onze verenigings-competitieleider (VCL).

Open toernooi

Tijdens de zomer organiseren wij ieder jaar ons open toernooi: de Rapid Open. Iedere tennisspeler die bij de bond is aangesloten heeft de mogelijkheid zich in te schrijven voor zijn categorie(ën). Dit mogen dus ook spelers zijn die geen lid zijn bij onze vereniging. Op deze manier leer je vaak mensen kennen van verenigingen in de buurt. Het toernooi is ieder jaar een groot succes! Niet alleen T.V. Rapid organiseerd een open toernooi in de zomerperiode tussen de voorjaars- en najaarscompetitie, maar ook vele omliggende verenigingen. Inschrijven hiervoor is dan ook toegestaan voor jou als Rapidiaan. Een overzicht is hier te vinden.

Clubkampioenschappen

Ook de clubkampioenschappen worden ieder jaar georganiseerd waarbij alle leden van Rapid zich op en naast de baan kunnen meten met elkaar. Wie wil zich nou niet clubkampioen kunnen noemen en zijn naam vereeuwigd zien op het bord in onze kantine!

Interne activiteiten

Gedurende het jaar zullen verschillende interne activiteiten georganiseerd worden. Hierbij kan gedacht worden aan een interne competitie, 1-dags toernooitjes, maar ook een feestavond of andere sociale aangelegenheid! Het is een goede manier om andere leden te leren kennen. Hou dan ook onze kanalen en je mail goed in de gaten om hierover op de hoogte te blijven!

Wintertraining

Gedurende de wintermaanden is het helaas niet mogelijk om te tennissen op onze gravelbanen. Om toch te blijven oefenen en in vorm te blijven voor het nieuwe seizoen, is het mogelijk om je in te schrijven voor wintertraining. Trainingen zullen gegeven worden op een accomodatie die winterbestendig is.

Wij danken onze sponsoren