Junioren

De jeugd heeft de toekomst zeiden onze voorouders al. Maar ja, hoe trek je ze achter de Xbox uit en laat je ze meer dan 10 meter lopen over gemalen baksteen? Bij T.V. Rapid weten we het ook niet precies. Maar stel je komt hier tennissen, dan heb je wel de tijd van je leven. 

Aankomende activiteiten

 

Geen evenementen gevonden!

Junioren Nieuws

 

Grote Clubactie

Grote Clubactie

Beste leden, We willen jullie graag informeren dat we als club meedoen aan de Grote Clubactie!  Steun hiermee direct de club en nog specifieker, onze jongste leden, want alle opbrengst gaat naar de jeugd! De jeugdleden verkopen lootjes aan de deur maar ook...

Jeugdcommissie

Onze jeugdcommissie bestaat uit 5 personen. Daarnaast helpen ook veel ouders bij verschillende activiteiten die georganiseerd worden. De jeugdcommissie bestaat uit:

Jos Widdershoven
Linda Jansen
Nancy Hendriks
Monique Drabbe
Celine Olfen
Robin Olfen (trainer)  

Over onze jeugd

T.V. Rapid telt ongeveer 60 jeugdleden. De grootste groep is tussen de 6 en 12 jaar, waarbij tennisplezier in een prettige omgeving voorop staat.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen tennissen met plezier. Uit onderzoek blijkt dat kinderen de sport leuker vinden als ze ook wedstrijden spelen. Ze worden dan sneller beter, maken makkelijker vrienden en zijn meer betrokken bij de club. Daarnaast willen we tennis voor ouders transparanter maken. Vaak moet er voor het lidmaatschap, de competitie, de tennislessen en andere activiteiten apart worden opgegeven en betaald. Steeds meer tennis verenigingen bieden daarom een Alles-in-1 pakket aan. Dit blijkt een succes te zijn. De KNLTB promoot dit dan ook breed.

Vanaf 1 april 2022 introduceert ook T.V. Rapid het Alles-in-1 pakket voor de jeugd. Met dit pakket gaan kinderen het hele jaar tennissen, trainen en wedstrijden spelen voor een vaste prijs. Bovendien komen kinderen zo meer op de vereniging, spelen vaker wedstrijden, maken sneller vrienden en hebben daardoor meer plezier. Met Alles-in-1 is het meteen duidelijk wat je krijgt voor welk bedrag en hoef je je niet meer in te schrijven voor losse activiteiten. Je kind doet gewoon automatisch mee. Wij gebruiken het principe ‘je meldt je niet aan, maar je meldt je af als je onverhoopt een keer niet
kunt’.

Het Alles-in-1 pakket van T.V. Rapid bestaat uit:
− Jaar lidmaatschap
− KNLTB pas
− Gehele seizoen vrij tennissen
− Woensdag middag tennis onder begeleiding
− Tennistraining (zomer en winter)
− Deelname competitie (voorjaar, najaar, competitietraining)
− Clubactiviteiten
− Jeugdweek

 

Wat is er te doen?

Training

Ieder jaar kunnen nieuwe jeugdleden deelnemen aan het schooltennisprogramma verzorgd door onze trainer Robin Olfen. Hier kunnen de kinderen 9 lessen inclusief materiaal krijgen. Deelnemen kan al vanaf 3 jaar! Meer informatie…

Daarnaast is er het reguliere lesaanbod. Meer informatie is te vinden op onze trainingspagina’s.

Competitie

De jeugdcompetitieteams worden samengesteld door de jeugdcommissie in overleg met de trainer en ouders. We nemen deel aan de voor- en najaarscompetitie. Wanneer kinderen niet ingedeeld kunnen worden, overleggen we met verenigingen in de buurt om kinderen te plaatsen.

De jeugd kan deelnemen aan verschillende competitievormen.

Voor de jongste kinderen is er de Tenniskids competitie van de KNLTB. Deze competitie is voor kinderen tot en met 12 jaar. De nadruk in deze competitie ligt vooral op leuke wedstrijdjes spelen, plezier hebben en vriendjes maken. De kinderen kunnen deelnemen aan Miniveld (rood), Driekwartveld (oranje) of Grootveld (groen). Voor meer informatie klik hier. 

Ben je in de leeftijd 11 tot en met 17 jaar? Dan kun je meedoen aan de KNLTB Junioren competitie! Samen met jouw team bestaande uit meisjes, jongens of jongens en meisjes ga je tijdens de competitie de strijd aan met teams van andere verenigingen. Voor gedetailleerdere informatie, klik hier.

Activiteiten

We organiseren verschillende activiteiten voor de jeugd. Het kick-off toernooi, ouder-kind toernooi, Halloween en oliebollentoernooi (samen met TCN) en natuurlijk de jeugdweek.
De jeugdweek vindt altijd de laatste week van de schoolvakantie plaats. Overdag wordt er getennist om de felbegeerde titel van jeugdkampioen en ’s avonds zijn er leuke activiteiten zoals vossenjacht, zeskamp, zwemmen, naar de film en de bonte avond. Het is ieder jaar weer een doorslaand succes! Menig oud junior lid koestert nog warme jeugdherinneringen aan de jeugdweek.

In de jeugdcommissie app wordt u op de hoogte gehouden van deze activiteiten.

 

 

 

Wij danken onze sponsoren