Beste Rapidianen,


Goed nieuws! 
Na de jeugd t/m 18 jaar mag er vanaf morgen, maandag 11 mei, onder  voorwaarden, ook weer getennist worden door de senioren.

In eerste instantie zullen we vanaf morgen starten met alle trainingen voor senioren. Zoals bekend zijn onze junioren afgelopen week alweer begonnen met trainen.  De communicatie met de lessers verloopt direct via onze clubtrainer (Robin Olfen) en iedereen is hierover reeds op de hoogte gebracht. 

Vrij tennissen is alleen mogelijk door de coronamaatregelen streng aan te houden. Eén van de maatregelen is dat het vooraf reserveren van een baan verplicht is.  Tot op heden is duidelijk dat er gewerkt gaat worden met een ‘online-inhangsysteem’ via de KNLTB Club-app (om vooraf van thuis uit een baan te reserveren). Echter hebben we vernomen, dat dit systeem nu nog niet werkzaam is. Er wordt door de KNLTB hard gewerkt om dit op korte termijn mogelijk te maken. 

Natuurlijk speelt de KNLTB een belangrijke rol in het maken van een protocol. Er wordt gestreefd naar ‘zo snel mogelijk’, maar wel als de basis goed is en er duidelijke instructies voorhanden zijn.

Een kleine greep uit de overige maatregelen:

– Omdat 1,5 meter afstand gehouden moet worden tussen de spelers, kan dubbel-spel alleen plaatsvinden als leden uit hetzelfde huishouden komen. In alle andere gevallen mag alleen het enkel-spel gespeeld worden. Ook komen er regels met betrekking tot de aankomst- en vertrektijden op het park. 
– De kantine en het terras zullen voorlopig nog gesloten blijven voor consumptiedoeleinden. Wel zal er een mogelijkheid zijn om toegang te krijgen tot de toiletten.  De kleedruimtes mogen nog niet open, dus omkleden moet thuis gebeuren.
– De algemene hygiëneregels dienen te allen tijde nageleefd te worden.
Een en ander is terug te vinden op de vernieuwde website (www.tvrapid.nl), maar natuurlijk zullen we jullie ook per mail op de hoogte houden.  

Naast de afstemming met de KNLTB kunnen we in ieder geval alvast melden, dat we de goedkeuring van de gemeente reeds ontvangen hebben. Zogauw de KNLTB Club-app werkt, kunnen we starten met vrijspelen.
Kortom,  het is nu nog niet toegestaan om vrij te spelen tot nader bericht.
We verheugen ons om jullie binnenkort weer op het tennispark te zien, maar hopen nog even op jullie geduld en begrip.