Het Rapid Open 2018 is weer achter de rug… en wat een toernooi… in alle opzichten. Dit is natuurlijk mede mogelijk gemaakt door toernooicommissie (vrijwilligers die service met hoofdletter S schrijven), maar natuurlijk ook de vele sponsoren. Auto Biermans Heerlen & Maastricht, Cebiq Consultancy, Jumbo Schaesberg, Rudy’s, Bloemisterij Habets, Ivo’s Sportshop, Studio Sean Diederen en Cliff Huntjens, Slagerij Vergoossen en Maxwijn Wijnhandel-Slijterij

Wat betreft het weer…. is er maar één woord…. ZONNIG, oké twee woorden ZONNIG en WARM. Ofschoon het een 17+-toernooi is, waren alle leeftijden van 17 tot ver in de 70 jaar vertegenwoordigd en van speelsterkte 8 tot 3.

Natuurlijk heeft de wedstrijdleiding de nodige wijzigingsverzoeken voor hun neus gekregen, maar ondanks dat liep het toernooi “wie am Schnürchen” en zijn alle partijen netjes en tijdig afgehandeld. Prachtige partijen, soms van 2 tot 3 uur lang soms in de zinderende hitte.

Natje en droogje

Met zo’n fantastisch (soms te fantastisch) weer ben je blij met een verfrissend drankje. Mede door het weer was het voor de bardames en -heren behoorlijk aanpoten om de spelers hiervan te kunnen voorzien. De koele drankjes gingen erin als spreekwoordelijke koek. Sommige bardienstmedewerkers hadden het woord service erg hoog in hun vaandel en serveerde zelfs rondom de banen. Zodat je je favoriete speler kon blijven volgen. Dat alleen al is bijzonder.

Ook het eten was voor ieder wat wils. Niet alleen kleine snacks en tosti’s in de kantine, maar daarnaast ook iedere dag een ander gerecht van Rudy’s die in het weekend nog een heerlijke BBQ regelde.

Aankleding en service

Maar wanneer merk je nu dat je met een zeer bijzonder toernooi te maken hebt, waar je ook graag weer terug komt… nou dat zit hem vaak in de details… En ik kan je zeggen dat ik daarvan als speler tijdens dit toernooi zeer verrast en gecharmeerd was. De aankleding Buiten het feit dat alle banen goed van “tribunes met parasols” waren voorzien, konden de spelers een koelbox meenemen met verse koelelementen om hun drankjes in te zetten. Daarnaast werden de banen vooraf gesproeid door de organisatie en waren alle banen voorzien van een parasol per spelerskant en ververste de wedstrijdcommissie regelmatig de emmer water om wat dan ook koel te houden.

Dus wat mij betreft … meer dan geslaagd, en zeker weer iets voor volgend jaar… maar dan wil ik wel op de zondag ook nog spelen…(kan hier rekening mee worden gehouden…;) a.u.b.)

Jammer dat de AVG-wet het moeilijk maakt om foto’s te tonen, dus …