Gévochten wordt er overal op de gehele wereld. In America vecht Trump tegen de media en Obamacare. In Azië heeft Kim Yung Un zijn raketten gélanceerd en zit in gevecht met Trump. In Afrika vinden gévechten plaats tegen de honger en ziektes en tegen elkaar. In Nederland vinden gévechten plaats tussen de politieke leiders in de vorming van de nieuwe regering en in Landgraaf en Brunssum wordt gévochten tegen de herindeling. Bij Rapid wordt gevochten om de eerste plaats in de interne competitie. Maar daar waar oorlog en gévechten zijn is er ook altijd een plekje waar volkeren feestvieren en verenigen.

In Kerkrade werd het WMC 2017 gehouden. Waar wapens de mensen verdelen zijn het de doezend träote en viejoeële in Kerkrade die mensen verenigen. Kerkrade staat dan 3 weken lang in het teken van muziek. Muziek verbroedert, muziek verenigt, muziek is de taal die iedereen kent en begrijpt.

Overigens nu we het over muziek hebben, Gé reed na de feestavond naar huis nadat hij menig glaasje had weggévohten. Waarschijnlijk te luidruchtig en opvallend, want plotseling stond in de spiegel van mijn auto de rode letters: “Stop Politie”… verdorie dacht ik, hoe kan ik nu de politie afleiden en mijn alcohol maskeren? Ik zette de radio iets luider en zag de agent op mij afkomen en ik opende netjes het raampje. Ik zeg: “Goedenavond agent, dit is toch waanzinnig he. In Hilversum maken ze muziek en je hoort het tot hier.”, waarop de agent antwoordt: “Nou weet je wat nog veel waanzinniger is?”. “Vertel”, zeg ik. “In Wolfenbüttel maken ze Jägermeister en je ruikt het tot hier”.

Op het WMC heeft onze vereniging geld verdiend door een gehele dag van 11u tot 1u de bar te bezetten met vrijwilligers. In twee diensten hebben we toch maar mooi ±700 Euro verdiend (7866 bonnen). Een prachtig resultaat voor 1 dag hard werken door veel vrijwilligers van onze vereniging. Voor diegene die niet konden meewerken en dit jaar alsnog hun steentje willen bijdragen bij het gévecht tegen een lege clubkas, reserveer alvast de nacht van 10 op 11 november (oad op nui i Heele). Dan gaan we mogelijk de bar bezetten tijdens de nieuwjaarsfeesten van het carnaval op het Pancratiusplein in Heerlen. Maar andere toernooien en clubkampioenschappen is iedereen natuurlijk ook welkom.

groet Gé