Ze zijn er weer de Zomerkoninkjes en Koninginnen. Niet de aardbeien, ofschoon we na de eerste partij onze hoofden wel die kleur hadden. Nee, ik heb het over de interne competitie. Na een pauze van enkele jaren heeft Jacqueline Foxen de zaak weer nieuw leven ingeblazen. De interne competitie met wel liefs 30 inschrijvingen is dan op 20 juni 2017 van (her)start gegaan.

Kin-Chris

Gade geslagen door de, door Jan Widdershoven prachtig beschreven, boswachter die het Rapidianen ras bestudeert vanuit zijn uitkijkhok in het bos, werd het spits van de interne competitie afgebeten door Tsz Kin en Chris. Om 19u kwamen beiden spelers al half opgewarmd aan op het zonovergoten tennispark waar de nieuwe KNLTB-vlag nerveus wappert. Dit was kenmerkend voor de gemoedstoestand van beide heren. Beide tennissers waren zich dan ook bewust van de geschiedenis die zij gingen schrijven.

De tassen volgeladen met water en sportdrankjes, lopen ze de baan op en beginnen ze aan hun memorabele wedstrijd. Vooraf waren beiden nog vol goede moed en nog het minst bezweet, dusĀ  maar even snel het moment vastleggen. Fotograaf Jan Grouls legde deze getuigenis vast. In de competitie stonden zij nog bevriend naast elkaar en wonnen zij nog van Merkelbeek, maar nu is het een interne oorlog en staan ze voor het eerst als tegenstanders tegenover elkaar. Met ontzag voor ieders kwaliteiten werd begonnen met inspelen.

Het feest der rituelen was begonnen. Eerst de selectie van de ballen en daarna werd voorzichtig de tegenstander afgetast bij het inspelen. Na vijf minuten inspelen zakte Chris al een klein beetje de moed in de schoenen. Tsz Kin sloeg de ene bal nog harder en mooier in dan de ander en hij kon alleen erna kijken en eventueel met gratie de ballen terug in het net slaan. “kom op, het is alleen maar inspelen” hoorde ik Chris hoopvol zeggen. Na een minuut of 10 in de zinderende hitte met een heerlijke bries is het zover en wordt gestart met de wedstrijd. De Tos wordt gewonnen door Tsz Kin en vanuit het terras werd de wedstrijd door enkele Rapidianen onder het genot van een (paar) grote Weizen gade geslagen.

Het ging hard tegen hard en de tegenstander werd niet gespaard. Als twee jonge hengsten probeerden ze elkaar van links naar rechts en van voor naar achter over de baan te jagen en werden alle trukendozen uit de kast gehaald. Het leek wel alsof het weer hen totaal niet deerde, ze bleven rennen. Aan het einde, gingen ze redelijk voldaan van de baan en werd in de vierde set de wedstrijd en goede slagen van de tegenstander nog eens kort besproken. Ben je benieuwd wie de wedstrijd heeft gewonnen en ook benieuwd wanneer de andere wedstrijden zijn, ga dan naar Toernooi.nl. Tot bij de volgende wedstrijd op het park.

 

Deel dit artikel:
[socialwrap align=”left”] [socialicon name=”fb” url=”” ][/socialicon] [socialicon name=”linkedin” url=”” ][/socialicon] [socialicon name=”twitter” url=”” ][/socialicon] [socialicon name=”google” url=”” ][/socialicon] [/socialwrap]