Regen, zon, inhaalwedstrijden, foutjes, degradatie, promotie, eten vs tennisrackets… kortom weer veel verhalen te lezen. Op het moment dat deze blog wordt geschreven is historie geschreven in de wielerwereld en wint Tom Dumoulin de Giro d’Italia en blijft Roda JC in de Eredivisie na een 1-0 winst op MVV. 🙂

Vrijdag

De dames van het team van Emilie Spijkers heeft tussen de regenbuien door in week 6 kunnen spelen. Maar voordat je aan de wedstrijd begint controleer je natuurlijk alles en vooral als je thuis speelt moet het eten ook worden geregeld. Dus eten bij ons… check… Eenmaal op de baan aangekomen, kom je dan erachter dat je iets bent vergeten… best wel essentieel … je tennisracket … Lenen dan maar… maar dan moet je geen bespanning overslaan, dus een tweede leenracket. Als je dan toch nog wint… petje af. Gelukkig had de invaller in het team meer dan 2 rackets bij zich. De uitslag was in principe niet meer van belang, want een gedegen klassenbehoud was al redelijk zeker.

Bij de heren op de vrijdag werd het met de minuut spannender. Rapid 2 stond fier op nummer 1 maar liet tegen een ploeg (Montfort) die voor de eerste keer helemaal compleet was minimaal 1 puntje liggen. Gezien de kleine verschillen tussen 1, 2 en 3 zijn dit dure punten. Ondanks de 4-0 winst in Baexem deze week, geven de spelers aan dat Tonino op 1 set verschil kampioen is geworden. Dus een kleine slippertje werd hun fataal. Ofschoon Tonino wel een 1 punt heeft geschonken gekregen voor een partij die zíj niet hebben willen spelen tegen Rapid 1 (zie blog week 5). Dus helaas nét geen kampioenschap. 🙁

Rapid 1 was snel klaar en vulde regenformulier in. Het team wordt geteisterd door blessures. Achillespezen, kuiten en knieën en geen vervangers. Ook tegen TV Simpelveld niet de punten kunnen pakken en met 4-0 verloren en de laatste wedstrijd tegen TC Oriënt werden de blessures ons ook funest en weliswaar met 2-2 gelijk gespeeld, maar zal toch als tweede degraderen. Er moet nog één partij worden gespeeld, als deze ploegen 2-2 invullen zijn beiden veilig… wordt misschien vervolgd. Dus helaas degradatie.:(

Het mixteam is het nog wachten op 1 wedstrijd om zeker ervan te zijn of ze in de klasse blijven.

Het herenteam in de 3e klasse is, met 1 punt verschil, Rapid 3 tweede geworden. 🙂

Zaterdag

Laten we de zaterdagrapportage maar meteen met het kampioensteam Mix 17+ 2e klasse beginnen. Ze zijn tweede geworden in de poule en toch kampioenen??? Vertel vertel…nou heel eenvoudig. Als je alles wint ben je kampioen en maken de punten niet meer uit en dat hebben ze gewoon gedaan. En zijn ze blij … nou de hond kijkt iets minder blij, maar dat zal het weer zijn geweest. Jacqueline, Ank, Maris, Wiel, Remco en Tzkim, gefeliciteerd.

Het herenteam 35+ (Jos, Eddy, Franc, Pascal, Wim en invallers) in de 1e klasse, werd in het begin geteisterd door afzeggingen en blessures. Als je als captain in de eerste week ’s morgens voor de wedstrijd een berichtje krijgt “kom vandaag niet” … dan begin je al met lekkere achterstand. Denk je in het begin aan een luxepositie van 7 personen, speel je de in eerste dag maar met 3 personen. Daar in deze klasse ieder puntje kunt gebruiken, kunnen jullie de uitkomst van deze competitie al raden: degradatie. Zelfs een 6-0 overwinning in de laatste week zou net niet voldoende zijn geweest. Volg jaar maar weer kampioen worden. Franc, Jos en Anke geven zelf al aan dat een goede fotograaf niet altijd aanwezig hoeft te zijn om aan te laten zien dat het “errug” gezellig was.

Ik krijg wel het idee dat het damesteam 17+ wel een apart dieet volgt. Kennelijk mogen ze niet eten voor 21.30u (lees voorgaande blog). Vanaf 12u aan een stuk door getennist. De vraag is: waren de lange partijen opzet om niet aan eten te denken tot 21.30u of waren het gewoon twee ploegen die aan elkaar waren gewaagd? Voor ons een vraag voor hen een weet. Maar het uitstellen van eten heeft geloond: 3-2. Daarmee staan ze uiteindelijk 3e. 🙂

In het mixteam gaat het iets minder wat betreft de stand 🙁 maar niet wat betreft de sfeer 🙂 die zit er iedere week goed in. Als je de laatste wedstrijd op de parkeerplaats voor vertrek een polonaise kunt maken met als tekst: “wij gaan degraderen ole ole”, dan is het allemaal in orde. Dat sfeer en gezelligheid bovenaan staan als toelatingseisen wordt wel duidelijk uitgelegd in de volgende foto (Rob, via deze weg nog gefeliciteerd).

Die 31 is overigens niet zijn aantal behaalde games in de competitie.. 😉

In de zaterdag whatsappgroep dacht ik even dat Joelle een datingbureau was gestart. Ze zocht een man… met spoed… Gelukkig was het een invaller voor een team en dankzij social media is iemand snel gevonden. Om te tennissen natuurlijk. pfff.

Het 17+ mixteam in de Hoofdklasse (van Sandra) was nog in de running voor de zilveren medaille. Tegen de nummer 3 Wimbledonk ging Denice als een pitbull te keer en als die vastbijt laat ze ook niet meer los, oververhitting kent ze niet en veel games geeft ze dan ook niet af. Daarentegen onze jonge lichtvoetige hertje Tom was een beetje bevangen door de energie van Denice en waarschijnlijk ook de warmte. Dan is het moeilijk concentreren. Marvin en Sandra draaien hun handen niet om voor een mix en maakte Roggebrood van die Roggelse tegenstander. Kipbouillon was wel een opkikkertje in dit weer, en dat hebben de tegenstanders van de DD geweten. De Rapid-dames dachten in de dubbel alleen maar aan iets lekkers bij de bouillon. Ze wilden een (dubbel) bagel en bezorgde zich deze bijna in de setstanden (6-0) en net niet de tweede bagel (6-1). Toppertjes. Laten we zeggen dat de herendubbel eigenlijk niet meer ertoe deed. Dus 3-2 verlies was voldoende voor de tweede plaats 🙂

Heren 17+ hebben een gedegen competitie achter de rug en zijn in de 3e klasse in de middenmoot geëindigd.

Zondag

En dan last but not least de zondagteams. Waar de meeste fotografen zitten (dank je Nicole, Felice en Maris). Het is natuurlijk wel handig om te weten dat ’s morgens drie banen in gebruik zijn voor een geplande inhaalsdag van de Oranjecompetitie. Oeps, foutje (grijze cellen hadden pauze he Jacq), vooral als er nog drie teams thuis spelen… waarvan een mixteam (8 partijen). Pyjama’s bij? Maar dat was nog niet alles. Ik heb een quizvraag:

Wat doe je als je lang moet wachten op vlaaien bij de Jumbo en je bent te laat?
A. Voorzichtig zet je de vlaaien in de koelkast en pakt ze voorzichtig uit en zet ze op tafel
B. Je vergeet ze mee te nemen
C. Je zet ze niet op tafel maar gooit ze gewoon op de grond…

Het correcte antwoord is: er was gekwetste vlaai bij de koffie… wat ik niet weet is of deze toch nog is gegeten. Blijft mysterie. Dan nu naar de resultaten van de teams.

Laten we beginnen bij de dames categorie tot 14 jaar. Deze toppertjes zijn gewoonweg vanaf dag 1 gestart met een kampioensmissie en hebben deze niet meer losgelaten tot en met de laatste dag. En zo zien onze kampioenen eruit inclusief bloemen en Jip- en Janneke-champagne (toch).

Daar waar winnaars zijn, zijn ook altijd verliezers. De verliezers zijn mogelijk het 17+ mixteam van Jasper. In de laatste week nog hoopvol dat ze niet laatste zouden worden (met een enkele punt voorspring) zelfs na een 3-5 verlies. Maar helaas hebben ze deze week met 8-0 verloren. *slik* hopelijk niet toch als laatste geëindigd.

Nee hij is 36 geworden en heeft dezelfde kapper als de blogger.

Het mixteam van Wendy doet goede zaken en behoud de klasse. In een team kun je wel eens gefrustreerd raken en zijn er verschillende manieren om je frustratie even de vrije loop te laten. Schreeuwen (check), mompelen (check), ergeren (check), met het racketgooien (check), schelden (op jezelf, check) en de bal met een goede klap de lucht in slaan, tegen het hek slaan of ver weg schoppen (check). Paul, als je de bal ver weg wilt schoppen, vergeet de lichtmasten dan niet, die kaatsen alles terug. 😉  Ook in dit team worden de jarigen goed in het zonnetje gezet. Geers, via deze weg nog gefeliciteerd.

Het damesteam 17+ heeft goede resultaten behaald en 2e geworden in de overall stand. Daar ze veel impressies hebben gestuurd, wil jou deze als lezer natuurlijk niet onthouden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En natuurlijk nog het team van Sanne dat record na record vestigde met grootste hoeveelheid games. Dit keer geen nieuw record maar dat ze hun tegenstanders kunnen imponeren blijkt wel uit de foto:

Mocht ik een team of iets vergeten zijn. Blame your captain. Mocht je in deze blog op een grappige wijze zijn beschreven blame yourself. Jij maakt deze bloopers en ik ben alleen diegene die ze met je captain openbaart.

Bedankt voor het lezen van de blogs en veel plezier tijdens de toernooien.

 

 

Deel dit artikel:
[socialwrap align=”left”] [socialicon name=”fb” url=”” ][/socialicon] [socialicon name=”linkedin” url=”” ][/socialicon] [socialicon name=”twitter” url=”” ][/socialicon] [socialicon name=”google” url=”” ][/socialicon] [/socialwrap]