Terwijl Og3ne plek 11 opeist, Trump meer verstrikt raakt in RussiaGate en Feyenoord na een heeeeeeeele lange periode kampioen is geworden, zijn hier (met nog twee wedstrijden te gaan) the results of the Landgraaf jury. Met wederom een nieuw behaald record, onenigheden over opstellingen en tegenstanders die elkaar slaan en nog veel meer … lees snel verder…

Vrijdag

Het damesteam speelde net als een van de herenteams thuis en moesten het opnemen tegen de koploper Eygelshoven. Als je een tegenstander hebt die ballen die 20cm voor de lijn stuiten uitgeven, dan is 2-2 een prima resultaat tegen de nummer 1. Morgen tegen de ex-clubgenoten van TC Nieuwenhagen, dus succes dames.

Bij de heren op de vrijdag wordt het met de minuut spannender. Rapid 2 staat nu fier op nummer 1 en wist weer 3 punten weg te halen in Wimbledonck. De vierde partij hebben Tskin en Remco in de supertiebreak net niet het vierde punt kunnen pakken. De nummer 2 Tonido moest tegen Rapid 1. Dit is een van de meest bizarre wedstrijden geworden, en het meeste had niets met tennis te maken.

Het begon al dat wij door familieomstandigheden, verjaardagen en blessures eigenlijk maar twee spelers hadden. Jeroen, onze jarige, liet het team op zijn verjaardag niet in de steek en heeft zijn eigen verjaardagsfeest verlaten voor zijn partij(en). De eerste partij hebben Rene en ik een waanzinnige match gepeeld en in 2 sets gewonnen van een koppel met speelsterkte 3,3 en 5. Na deze wedstrijd kwam de tegenstander met de opmerking dat onze indeling niet reglementair waren. Hun verweer was in eerste instantie logisch en hebben de tweede en vierde partij niet gespeeld. In de derde partij was een supertiebreak noodzakelijk om de zaak te winnen. Maar hier gebeurde iets aparts. Tegenstanders buigden een 6-5 achterstand om naar een 6-8 voorsprong en begonnen hard te juichen en elkaar te feliciteren en liepen langzaam naar het net…. “Uhm heren jullie hebben nog niet gewonnen, het gaat tot 10, weten jullie nog”. Het leek alsof ze volledig verlamd waren geraakt en vervolgens werd geen bal meer goed geraakt en wonnen Jeroen en ik met 10-8.
In de tussentijd bleek, na overleg met Jacqueline Foxen, dat onze indeling wel degelijk correct was. Maar omdat de tegenstanders weigerden deze wedstrijd te spelen en Jeroen al lang blij was en naar zijn verjaardagsbezoek kon terugkeren hebben wij besloten het erbij te laten. Wij hebben goede zaken gedaan voor het kampioenschap van Rapid 2, daar zij 1 punt uitlopen op de concurrentie.

SPELTIP VOOR TEAMCAPTAINS: Als een team uit 3 personen bestaat en er moeten 4 dubbels worden gespeeld, dan mogen alle partijen in 3 spelrondes worden gespeeld. Waarbij de speelsterktes van de drie ronden niet mag toenemen. Dus wij hebben deze partij onterecht opgegeven en dat is balen, want mogelijk had er nog wel een punt ingezeten.

Zaterdag

Op de zaterdag zie ik een tendens ontstaan en dan spreek ik niet over het tennis maar over de keuze van de drank. Sean Diederen liet zien dat er zelfs Roomservice of moet ik zeggen Baanservice was… Gezelligheid op en top bij heren 17+ en tegen de nummer 2 was de drank belangrijker geworden dan de stand 2-4. Met nog twee wedstrijden te gaan staan ze veilig als derde.

Het damesteam dacht … wij zwangere dames mogen geen alcohol, dus wij vullen de gezellige plaatjes aan met wat culinaire hoogstandjes. Ik weet niet of überhaupt iets van de schijf van 5 erbij zat, maar het ziet er wel smakelijk uit.

En de tegenstanders konden ook wat van dit krachtvoer gebruiken, daar ze elkaar tijdens de rally begonnen te slaan op het achterhoofd. Ik hoop maar dat het de bal was, maar toch, een pijnlijke zaak en niet de eerste keer dat we teams hebben die elkaar raken… (lees voorgaande verhalen). Harold geeft aan dat het in zijn team nog nóóít is gebeurd ‘(in geen 100 jaar)… :),  hmm … waar of niet waar?

Hoe dan ook, zijn de dames nog steeds in de kampioenschapsrace en hebben met 2-3 gewonnen van de nummer 1. Dit betekent nog 2 overwinningen en dan zijn jullie kampioen.

Kijk, je eigen teammaat slaan is dom, dan Remco die in het Mixteam van Jacqueline de vrouwelijke tegenstander in de mix bijna knock-out slaat. Ja als ik mijn tegenstanders knock-out sla kan ik me voorstellen dat je dan wint met 4-1. Dit betekent ook dat zij nog geen wedstrijd hebben verloren en met nog twee wedstrijden te gaan tegen de nummer 6 en 7 het woord “kampioenen” eigenlijk de enige logische is, ofschoon de ranking hun nog op de 4e plaats laat zien, maar dit is een vertekend beeld.

Het gemengde team 17+ moesten tegen Heugen uit Sjeng City. Tegenstanders waren zo ongeduldig dat ze na de derde partij al niet meer wilde verder spelen, want het duurde wel erg lang. De verwende nestjes werden dan overgehaald o verder te spelen en met 4-1 verlies naar huis gestuurd. Lekker puh.

Het is wel handig dat je als captain ervoor zorgt dat de ballen er zijn, het is best wel moeilijk om een uitslag te bepalen zonder de ballen in het veld. Maar gelukkig is dat opgelost doordat anderen extra hadden meegenomen. De voorraden worden weer aangevuld en ook achter de bar zullen nog wat reserve kokers worden gelegd. … Ceciel je wordt namens het team bedankt voor de extra ballen …

Zondag

Ook op de zondag is weer heel wat gaande en hebben de dames helaas verloren, maar met een record aantal van 20 games voor. Dat het spel een beetje uit balans was is goed te zien op de foto rechts… 🙂

Na een 4-2 overwinning tegen de Burcht was het voor de meiden t/m 14 lekker genieten van het broodje met “vette hap”.

De zon schijnt, de bijtjes zoemen door de bloemenvelden en het terras zit vol in dit heerlijke weer. Dan ben je als damesteam in de 2e klasse met kans op de titel wel bijna verplicht voor eigen publiek een klinkende zegen te behalen. Dat ze goed tegen de zon kunnen is duidelijk te zien aan de uitslag: 6-0.Ze verwachten zelf niet om as. zondag te kunnen winnen tegen de nummer 1, maar hé jullie tegenstanders moeten wel nog winnen… dus zet hem op.

Het mixteam van Wendy heeft 4 punten tegen de nummer 2 gepakt en dat wordt gevierd met een …. (ik gok: een Duitse jachtmeester 😉 ). Deze vier punten pakken is knap, maar voor Kay was het ook bijzonder, daar hij nu zijn Virgin victory heeft gehad.

Het mixteam van Jasper blijft hoop houden op klassebehoud. Ze hebben weliswaar verloren met 5-3 maar dat hebben hun directe concurrenten ook. Maar ze staan inmiddels wel 4 punten los van de nummer 8. Het wordt nog spannend, want zondag moet het Team van Jasper tegen de nummer 1 die alles met grote cijfers wint.

Succes allemaal

 

 

Deel dit artikel:
[socialwrap align=”left”] [socialicon name=”fb” url=”” ][/socialicon] [socialicon name=”linkedin” url=”” ][/socialicon] [socialicon name=”twitter” url=”” ][/socialicon] [socialicon name=”google” url=”” ][/socialicon] [/socialwrap]