Records gevestigd

Deel 2 van Week 3 is gespeeld, dat wil zeggen de zaterdag en zondag. Ook hier is onze razende reporter weer bij veel partijen aanwezig geweest (virtueel)… Even een clifhanger: deze week is door de damesploeg op zondag een nieuw RECORD gevestigd, lees dus snel verder ….

Teamcaptain

Deze week hebben we gemerkt dat het leven van een teamcaptain niet over rozen gaat. Je moet soms al keuzes maken wie wat speelt, vervolgens formulieren invullen. En als dat allemaal is gelukt, moeten de spelers tegen de juiste persoon op de baan gaan staan. 🙂  Zo ook een in van de teams waar na 5 games wordt geconstateerd dat je tegen de verkeerde tegenstander staat te ballen. Ja wat dan? Als tegenstander werk je dan gewoon mee en begin je beide wedstrijden opnieuw. Maar nee, de tegenstander van dat team niet… Speltip 1: schrijf dat dan maar gewoon op het spelformulier of ga hiermee naar de VCL (indien aanwezig).

Zaterdag

Het mixteam moest tegen de koploper Merkelbeek. Jacqueline, Maris, Tzkhin en Chris (invaller) gingen naar de zogenaamde 6-punten wedstrijd. De singles van Maris en Chris waren eigenlijk geen discussie, daar stonden twee muren die een maatje te groot waren voor ons en voordat Maris en ik warm waren gedraaid, stonden we al weer aan de bar. De dubbels en de mix daarentegen gaven de doorslag en werden allemaal gewonnen. Dit betekent dat dit mixteam nu DE kandidaat is voor het kampioenschap.

Bij Merkelbeek zijn ze volgens mij niet gewend dat in een stand een 6 voor komt. Kijk maar eens op de foto waar Tzkin laat zien wat wordt gemist.

6-5 voorsprong tweede set …

Na de wedstrijd was eerst ongeloof te zien in het team (beide) en daarna vreugde. Maris en Jacqueline laten even vreugde zien. Kortom vanaf zaterdag zijn zij de kampioenskandidaten en ik ga weer verder met degradatiestrijd op de vrijdag.

Bij hetzelfde Merkelbeek was ook ons damesteam 17+ aanwezig. Iris, Pascalle, Sandra, Anke en Esmee hebben hun wedstrijd gewonnen met 4-1. Vanaf heden is Merkelbeek niet gelukkig met de komst van TV Rapid. De dames gaan ook richting het kampioenschap en hebben alleen Hazendans nog in de weg staan. Over twee weken komen ze deze ploeg tegen… spannend.

In Merkelbeek hebben ze drie thuis teams met vier banen en dat is vrij krap. Dat heeft Pascalle moeten ervaren. Ze heeft vanaf 13u moeten wachten op haar enige dubbelwedstrijd, daar de vier banen constant bezet waren. Ondanks de zon was het toch behoorlijk koud op de bank. Toen het mix-team naar de douches ging en het heerlijke warme buffet was geserveerd, waren zij en Sandra aan de laatste damesdubbel begonnen. Gelukkig heeft het wachten geloond en is die wedstrijd in ieder geval gewonnen.

In het herenteam 17+ zijn ze goed bezig. Een 4-2 overwinning was hun resultaat. Maar de grootste tegenstanders komen soms uit een eigen team. Nogmaals Sean, Koen is je teammaat en dubbelpartner en geen tegenstander, dus niet meer raken (levert geen extra punten op..dus) … autsch.

Zondag

Nieuw record…De dames Rapid 2 in de vierde klasse hebben een record gevestigd. Wel 14 games zijn gewonnen… een stijgende lijn ga zo door dames. Hier wat actiebeelden.

Het meisjesteam houdt de winnende lijn vast en wint met 4-2 van Gulpen. Buiten dat het goed gaat is het volgens mij ook heel gezellig.

Het mixteam van Jasper heeft in een degradatieduel geen schade geleden door met 4-4 gelijk te spelen tegen. Dat ze hier gelukkig mee zijn is ook te zien. Hun mede degradatiekandidaat staat nog met 1 punt onder hun, dus jullie hebben het nog volledig in eigen hand.

De dames 17+ hebben gestreden voor wat ze waard waren, maar moesten in UOW met 4-2 hun meerdere erkennen.

Dankzij Nicole Eurlings heb ik ook wat leuke kiekjes van de miniveldwedstrijden. Ze zijn nog zo klein dat de drone op grote hoogte ze over het hoofd zou kunnen zien. Maar de kleine kanjers zijn flink actief.

OOhhhhh, voordat ik het vergeet… zo ziet een speler uit die net heeft verloren… 🙂 of moet ik zeggen 🙁

Tot de volgende week, en blijf jullie verhalen schrijven, dan kan ik het ook.

 

 

 

 

 

 

Week 3 is van start gegaan en is opgesplitst in twee delen vanwege … Pasen zeggen ze… maar dat was toch voorgaande week. Hoe het ook zij, er is deze week alleen op vrijdag gespeeld en volgende week wordt alleen op zaterdag en zondag gespeeld. Gelukkig voor teams die invallers zoeken, dan is het makkelijk uitwisselen.

Maar nu de derde week is gespeeld, zien we dat de eerste kampioen- en degradatiekandidaatteams (ja mensen, dat is één woord) zich aanbieden.

Vrijdag

De eerste die voor het kampioenschap gaan is het vrijdag eerste klasse heren 35+. Team Rapid 2. Zij leiden de dans samen met Simpelveld. Na wederom een 3-1 overwinning tegen Oriënt schittert het team van Remco, Eric, Robbert en Lars bovenaan de ranglijst. TOP en over twee weken is dan die betreffende “6-punten-wedstrijd” of moet ik in tennis zeggen de “4-punten-wedstrijd”.

In dezelfde klasse speelt Rapid 1. Deze staan ook bovenaan, maar dan moet je de lijst omdraaien. Na een moeizame start zijn gisteren tegen een rechtstreekse degradatiekandidaat de eerste punten gepakt (2-2 tegen Baexem). Helaas hebben we nog steeds te maken met blessures en dan nog in de derde set tie-break verliezen. Het voelde als Roda – ADO Den Haag, je bent veel sterker maar speel je gelijk. Maar we beginnen te scoren…

Rapid 3 speelt in de derde klasse 35+ ook bovenaan. Ook zij spelen daar tegen de nummer 1 (Wijnandsrade) over twee weken. Succes heren.

 

 

Deel dit artikel:
[socialwrap align=”left”] [socialicon name=”fb” url=”” ][/socialicon] [socialicon name=”linkedin” url=”” ][/socialicon] [socialicon name=”twitter” url=”” ][/socialicon] [socialicon name=”google” url=”” ][/socialicon] [/socialwrap]